Bilim insanları, Uranüs ve bazı uydularında yaşamı destekleyebilecek okyanusların bulunabileceğini açıkladı. Yeni bir incelemede, NASA'nın Voyager 2 uzay aracı tarafından 1986'da toplanan veriler ışığında, Uranüs sistemine dair daha önceki tespitlerin yanlış olabileceği öne sürüldü.

Voyager 2'nin verilerinin, güçlü bir güneş fırtınası sırasında manyetik alanın geçici olarak bozulmuş olabileceği belirtiliyor. Bu durum, Uranüs ve uydularında yaşam olasılığına dair daha önceki görüşlerin yanıltıcı olmasına yol açmıştı. Bir gezegenin manyetik alanı, gezegenden çıkan gazlar ve diğer maddeler için bir tür koruyucu bariyer görevi görür. Ancak, Voyager 2'nin tespit ettiği manyetik alan eksikliği, Uranüs’ün yaşam barındıramayacağına dair görüşlerin yayılmasına neden olmuştu.

Yeni analizlere göre ise Uranüs sistemi, okyanusların varlığını işaret eden gazlar içeriyor. Bu bulgular, gezegenin yaşamı barındırma potansiyelini tekrar gündeme getiriyor. University College London'dan Dr. William Dunn, bu gelişmeyi değerlendirerek, "Bu sonuçlar Uranüs sisteminin daha önce düşünülenden çok daha heyecan verici olabileceğini gösteriyor. Orada yaşam için gerekli koşullara sahip olabilecek uydular olabilir, yüzeyin altında balıklarla dolu okyanuslar olabilir," dedi.

İsrail'in Gazze'deki Saldırılarında 50 Kişi Hayatını Kaybetti İsrail'in Gazze'deki Saldırılarında 50 Kişi Hayatını Kaybetti

Voyager 2'nin Uranüs ve uydularından geçişinin üzerinden yaklaşık 40 yıl geçmişken, NASA'nın 10 yıl içinde Uranüs'e yeni bir keşif misyonu başlatmayı planladığı belirtiliyor. Uranüs, ortalama -224 santigrat derece sıcaklığıyla Güneş Sistemi'ndeki en soğuk gezegen olarak biliniyor.